You are here

Gran increment dels usuaris de l’Epicentre durant el 2022

News

Gran increment dels usuaris de l’Epicentre durant el 2022

Després de 2 anys en què s’havien reduït els actes, cursos i formacions, aquest 2022 l’equipament de l’Epicentre, el centre de visitants del Geoparc Orígens gestionat pel Consell comarcal del Pallars Jussà ha rebut un total de 7.889 usuaris. Fet que significa una recuperació important cap a les dades prepandèmia.

Aquesta xifra significa un increment del 79% respecte el 2021 durant el qual  el nombre total d’usuaris va ser de 5.068. Desglossant aquest nombre trobem: els visitants a l’exposició permanent han augmentat un 37% respecte  a l’any anterior passant d’un total de 1.938 visitants durant el 2021 a 2.663 durant el 2022. El que més ha pujat són les persones que han vingut en grup, els escolars que venen amb  l’Entorn d’aprenentatge de Tremp, i els participants en les visites guiades al centre històric ( que s’han doblat respecte el 2021 amb un total de 226 persones) que han pogut visitar les Adoberies, un nou espai recuperat a la ciutat durant , el darrer trimestre del 2021. L’increment més significatiu però és el dels assistents als actes que s’organitzen a l’auditori. Així com els cursos que s’hi duen a terme. A més, també s’ha recuperat l’Aula d’estudi des de l’estiu.

Pel que fa a l’oficina de turisme, situada en aquest mateix edifici, s’han realitzat un total de 2.913 enquestes, fet que significa haver atès les consultes d’un total de 7.332 persones, una xifra similar a la del 2021 que va ser de 3.108 enquestes i 7.443 visitants atesos. Tot i que a l’estiu, principalment a l’agost, es concentren la majoria de consultes, enguany el juliol ha estat més fluix i les enquestes s’han distribuït més durant tot l’any.

Pel que fa al perfil dels visitants la gran majoria són catalans, predominen els residents a Barcelona i en segon lloc els residents locals a Tremp. Les demandes més habituals són sobre senderisme, el congost de Mont-rebei i activitats d’oci, pel que fa als trempolins i trempolines les seves consultes es refereixen als transports i esdeveniments principalment.