Vous êtes ici

Els secrets de Mur, un joc de descoberta del conjunt monumental de Mur

Nouvelles

Els secrets de Mur, un joc de descoberta del conjunt monumental de Mur

Els secrets de Mur- scape Mur ha estat una de les activitats estrella que ha ofert aquesta temporada l'entorn d'aprenentatge de Tremp. Aquest joc de resolució de reptes a la col•legiata de Santa Maria de Mur i la visita al castell medieval revela de manera atractiva històries dels comtats del Pallars dels segles X i XI .

Tant l'alumnat de l'escola Els Raiers de La Pobla de Segur com els estudiatns de la Vall Fosca han aconseguit resoldre tots els reptes proposats per Fra Quintana i obrir el bagul que amaga els Secrets de Mur aquest mes de juny.

Acompanyats per la tècnica de comunicació de l'operació subvencionada amb fons FEDER “Valorització del Patrimoni Cultural i Natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà”, també han après coses sobre la xarxa de castells de frontera del Pallars, s'han pogut imaginar com es vivia en un castell de l’Edat Mitjana, i fins i tot han pujat al capdamunt de la Torre per veure la conca de Tremp en 360º .

L'EdA ofereix un ampli ventall d'activitats amb l’objectiu general d' afavorir el procés d’aprenentatge dels continguts curriculars a partir de la observació directa d’elements del patrimoni del Pallars Jussà: geològic - medi ambiental, històric – artístic i tecnològic – hidroelèctric) amb la participació activa de l’alumnat. En un curs encara marcat per la pandèmia del covid-19 les escoles tornen poc a poc a la normalitat i ja han reservat moltes activitats i estades pel curs vinent.