Vous êtes ici

Les adoberies s’inclouen a la visita guiada de Tremp

Nouvelles

Les adoberies s’inclouen a la visita guiada de Tremp

Aquest dissabte a la tarda la visita guiada a Tremp inclourà en el seu itinerari una visita i explicació de les antigues Adoberies del barranc de la Font Vella.

Les visites guiades al centre històric de Tremp impulsades pel Consell comarcal del Pallars Jussà que es realitzen els dissabtes a les 19h inclouran a partir d’aquesta setmana una visita a aquest espai patrimonial rehabilitat gràcies a l’operació “Valorització del patrimoni cultural i natural per a la dinamització turística del Pallars Jussà” que ha comptat amb el cofinançament de fons europeus FEDER, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Tremp.

Els visitants podran conèixer el passat adober de la capital del Jussà que comptava amb 8 adoberies per tractar la pell durant l’Edat Mitja que van acabar tancant a finals del s XIX. S’ha recuperat la bassa principal, s’ha fet un mirador a la primera planta de l’edifici i senyalitzat el recorregut. Els arqueòlegs han pogut documentar que al llarg del barranc de la Font Vella hi havia un escorxador, una destil•leria, forns de farina i un obrador de tint entre d’altres.

El sender natural d’un kilòmetre que connectarà aquest espai amb el pont romànic de Sant Jaume està en fase avançada d’execució i les adoberies, que es poden visitar aquest agost amb el guiatge dels dissabtes, tindran una jornada de portes obertes durant la festa major de Tremp.

La visita guiada al centre històric inclou la visita a la basílica Mare de Déu de Valldeflors i l’entrada a l’epicentre el mateix dia a les 17h. En l’anterior recorregut també es visitava el casal Manyanet que ara té una visita guiada pròpia i gratuïta els dissabtes a les 11h .

Aquesta activitat té un cost de 3€ i es pot reservar al portal de pallarsclick o bé a l’epicentre.

Reserves a: https://www.pallarsclick.com/ca/visita-guiada-tremp_a_125.html