Vous êtes ici

La Vall Fosca, un escenari de pel·lícula

Nouvelles

La Vall Fosca, un escenari de pel·lícula

El poble d'Antist ha estat el protagonista del rodatge de "Els encantats" el nou film d'Elena Trapé

Aquest mes de setembre el petit poble d'Antist, ha estat el centre del rodatge de la nova pel•lícula d'Elena Trapé "Els Encantats".

La pel•lícula explica la història d'una dona que després de separar-se, torna al poble de la seva infància buscant la seguretat que tenia de petita quan estiuejava allí i res era complicat.

L'actriu principal és Laia Costa acompanyada de Pep Cruz, Aina Clotet i Daniel Pérez-Prada.

Tres cases del poble s'han convertit en escenaris del film i les eres han servit de magatzems de producció o sales de maquillatge.

La directora, guardonada amb els Premis Gaudí el 2018 pel seu film "Les distàncies", ja coneixia Antist després d'haver estat a casa dels pares d'una amiga. Trapé explica que el títol escollit per a la pel•lícula és molt pallarès tot i no fer referència al pic dels Encantats del Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, sino a la llegenda dels Encantats. Una història extreta del llibre de Pep Coll, Guia Dels Indrets Mítics I Llegendes Del Pallars Jussà, on diu que al llarg de la Vall Fosca hi ha unes esquerdes on s'amaguen els Encantats, petits éssers atrapats allà a dins i que només es poden veure quan surten a la nit a estendre la roba.

Els veïns d'Antist , tot i decidir no sortir a la pel•lícula, es mostren orgullosos d'haver deixat el seu poble com l'escenari principal i gairebé únic de la gravació, tot i que també s'han rodat escenes a l'Estany de Montcortès, Santa Bàrbara i al camí d'Antist a Estavill. Aquest setembre la Vall Fosca s'ha convertit en un escenari de pel•lícula.