Vous êtes ici

El Castell de Mur protagonista del primer programa de “Batalla Monumental” de TV3

Nouvelles

El Castell de Mur protagonista del primer programa de “Batalla Monumental” de TV3

El Castell de Mur, juntament amb el de Montsoriu, situat a la comarca de la Selva, van protagonitzar el primer capítol de la segona temporada de Batalla monumental rebatejat en aquest capítol com “Batalla de Fortaleses”. El programa emès el dijous 13 de gener a les 22:45h va presentar arguments sòlids per defensar cadascun dels monuments com el millor.

El Castell de Mur va comptar amb el testimoni de grans coneixedors de la història d’aquest imponent edifici, entre ells el periodista i escriptor Martí Gironell, que va revelar la història que amaguen els frescos de la col•legiata de Santa Maria de Mur, font d’inspiració pel seu llibre "Strappo".

El Monument del Jussà tot i considerar-se el castell romànic més impressionant de Catalunya ha perdut la batalla. En aquest sentit l’alcalde del municipi de Castell de Mur i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol considera que "participar en aquest programa ens dóna l’oportunitat de donar a conèixer el nostre patrimoni arreu de Catalunya" i que, "més enllà d’una competició, considerem aquest programa una gran eina de divulgació cultural que ajuda a posar en valor el patrimoni català d’una forma amena".

Les visites al castell de Mur es realitzen sota reserva prèvia els diumenges a les 11h No perdis l’oportunitat de visitar-lo i descobrir tots els seus secrets.

Reserves a: castellmur@gmail.com o 677701820