Vous êtes ici

El Castell de Mur al programa Batalla Monumental de tv3

Nouvelles

El Castell de Mur al programa Batalla Monumental de tv3

El Castell de Mur serà un dels protagonistes de la segona temporada del programa de tv3 Batalla Monumental, en el que 10 monuments competeixen per ser el favorit dels catalans.

 

Aquest diumenge el programa Batalla Monumental de tv3 s'ha desplaçat al Castell de Mur per rodar-hi l'episodi de la segona  temporada que tindrà el  monument del Pallars Jussà i únic representant del Pirineu  com a protagonista. El conjunt monumental de Mur haurà de vèncer al seu contrincant, el Castell de Montsoriu , representant de la comarca de la Selva.

 

La historiadora Conxi Rodríguez, l'escriptor Martí Gironell, la Doctora en  lingüística i diputada Silvia Romero, els  actors de comedy tours que hi fan les visites teatralitzades i el grup Arnau Mir de Tost de recreacions històriques de Balaguer han participat en el rodatge, aportant els seus coneixements i experiències a la candidatura del Pallars Jussà. L’equip també ha estat a Tremp rodant testimonis de ciutadans que hi han contactat directament a través de les seves xarxes socials.

 

L'episodi ha de permetre convèncer als telespectadors que els 2 edifici del conjunt monumental de Mur, el castell i la col·legiata de Santa Maria mereixen ser reconeguts  com el monument favorit dels catalans ja que són símbols del domini militar i espiritual  d’un territori reconquerit als musulmans i mostren la síntesi del que suposava la vida medieval a un territori de frontera. L'emissió del programa és una gran oportunitat perquè els telespectadors ubiquin la nostra comarca i donarà visibilitat a un patrimoni que ja és  un dels favorits dels pallaresos.

 

La segona temporada constarà de cinc capítols, on competiran deu monuments, que s’enfrontaran en cinc batalles:  el castell de Montsoriu i el de Mur; la Cartoixa d’Escaladei i el monestir de Santa Maria de Ripoll; els recintes emmurallats de Montblanc i Cervera; el Poble Vell de Corbera d’Ebre i el Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, i el Palau de la Música Catalana i la Colònia Güell amb la seua cripta. Més un sisè capítol amb la batalla final en directe i un setè de cloenda. Com a novetat d’aquesta temporada és la inclusió de recreacions en 3D dels monuments que permetran veure els edificis des d’una nova perspectiva.

L’emissió  del programa es començarà el primer trimestre del 2022