Se encuentra usted aquí

Més de 7.000 visitants gaudeixen enguany del tren dels llacs

Noticias

Més de 7.000 visitants gaudeixen enguany del tren dels llacs

El popular tren turístic que circula entre Lleida i la Pobla de Segur a través d’un recorregut espectacular que travessa tres comarques (el Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà) ha clos l’onzena temporada amb un èxit absolut: un 99,53 % d’ocupació i un total de 7.030 usuaris.

El Tren dels Llacs, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha funcionat entre el 20 d’abril i el 2 de novembre amb un total de 28 circulacions, de les quals 24 han estat amb el Tren dels Llacs històric (que utilitza vagons d’època) i 4 amb el Tren dels Llacs panoràmic. Aquest darrer, molt més modern, climatitzat i dotat de finestres de grans dimensiones que brinden unes vistes espectaculars de l’entorn que voreja tot el trajecte, circula en l’època de calor, entre mitjan juliol i mitjan agost. El comboi turístic està dirigit bàsicament a famílies i grups d’amics que volen descobrir la plana i el Prepirineu lleidatà d’una manera dinàmica i original.

El viatge amb el tren turístic inclou una petita actuació teatral i una degustació de coca de recapte. Els viatgers, a més, poden complementar el recorregut amb tren amb l’oferta complementària de propostes per descobrir els atractius del territori. Així, tenim el “Tast Pallars” (visita per assaborir els productes del Pallars), “Un Tomb per la Pobla de Segur” (sortida per gaudir dels secrets modernistes d’aquesta localitat), “Les Botigues de Salàs” (viatge nostàlgic per comerços antics); “Gerri de la Sal” (un recorregut per les antigues salines); “La Llum de la Vall Fosca” (excursió per visitar el bressol de l’energia hidroelèctrica a Catalunya) o “Montcortès... l’últim llac” (excursió fins al singular estany de Montcortès).

El Tren dels Llacs segueix la línia fèrria Lleida-la Pobla de Segur, un antic projecte transpirinenc destinat a connectar la ciutat de Lleida amb Saint Girons (França) i del qual només se’n completà, l’any 1951, el tram entre Lleida i la Pobla de Segur. La línia actual creua les serres del Mont-roig i el Montsec i permet gaudir de paisatges espectaculars amb parets elevades, congostos i quatre embassaments (Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni), travessant un total de 41 túnels i 31 ponts. Al gener del 2005 la línia va passar a les mans de FGC. La durada del viatge és d’1 hora 50 minuts.

Un dels atractius del Tren dels Llacs històric és la composició del comboi, format per vagons de més de 50 anys remolcats per dues locomotores dièsel acoblades dels models 10817 i 10820 que es van construir l’any 1968 i que estaven concebudes per prestar serveis mixtos de línia i maniobres. Són conegudes també com a “ye-yes”. El material remolcat està format per cotxes d’època de la sèrie 6000. Cal dir que el tren panoràmic, format per unitats noves estrenades el 2016, funciona també la resta de l’any com a servei regular entre Lleida i la Pobla de Segur.

El Tren dels Llacs, nascut l’any 2009, està impulsat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la Direcció General de Turisme de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’ATM de l’Àrea de Lleida.

Més informació:

Ferrocarrils de la Generalitat
Tel. 93 366 33 00
http://www.trendelsllacs.cat/es/inicio/
premsa@fgc.cat