Se encuentra usted aquí

La Conca de Tremp a vista d'ocell

Noticias

La Conca de Tremp a vista d'ocell

Font: Ara Lleida

El Geoparc Orígens acull un nou atractiu turístic: una espectacular travessa en globus per gaudir des del cel d’aquesta zona, una de les més impressionants i desconegudes del territori lleidatà

El Geoparc Orígens ofereix als visitants des del passat 17 de novembre un nou al•licient: la possibilitat de recórrer el territori amb un globus aerostàtic. Es tracta de vols d’una hora i quart aproximadament que SOBREVOLEN LA CONCA DE TREMP I RODALIES i que permeten increïbles vistes dels embassaments, rius, estanys, muntanyes, boscos, prats i pobles de la zona des d’una altura de 1.500 o 2.000 metres.

Amb poc més d'un any i mig d'existència —la declaració de Geoparc Mundial UNESCO Orígens va tenir lloc el 17 d’abril de 2018— aquest territori compta amb moltíssims atractius naturals i monumentals, entre els que destaca una geologia d’importància internacional., als que ara s'afegeix la possibilitat d'admirar-lo des del cel. Cal recordar que el Geoparc comprèn més de 2.000 quilòmetres quadrats i 19 municipis de 4 comarques diferents: els 14 municipis del Pallars Jussà; el Baix Pallars al Pallars Sobirà; Coll de Nargó a l'Alt Urgell, i Vilanova de Meià, Camarasa i Àger a la Noguera.

Miquel Mesegué, responsable de Kon-Tiki, explica que aquesta travessa té molts atractius: “recorrer una zona molt espectacular i variada, molt apta i segura per fer en globus, i a més parlem d’un territori desconegut que sol sorprendre al visitant”. Mesegué recorda que els vols es porten e terme durant tot l’any (sempre que la meteorologia ho permeti) i qualsevol dia de la setmana, sempre sota demanda. De fet, comenta que “l’hivern és una època ideal per volar, fa menys calor i LES VISTES SOLEN SER MÉS NETES”.

Aquesta nova proposta de Kon-Tiki s’afegeix a les dues altres travesses que l’empresa ja porta a terme a la zona: la Travessa del Montsec i Mont-rebei i el Vol DE PREPIRINEU A LA ZONA DE SANT LLORENÇ DE MONTGAI I Camarasa. La primera, que ressegueix l’espectacular congost, la serra del Montsec i la Vall d’Àger, dura unes 2 hores i recorren aproximadament uns 40 km de distància, podent arribar a vegades als 2.500 m d'altura. La segona dura 1 hora i 15 minuts i surt del poble de Sant Llorenç de Montgai, recorrent parets de 300 metres d'altura i pobles genuïns com Camarasa, les Avellanes, Vilanova de Meià o Cubells.

Tots els vols inclouen motxileta amb pastissets, suc de fuita i aigua per al vol; fotografies de l'experiència; passaport de vol, brindis amb cava després d’aterrar i tornada al punt de trobada en 4x4. En el cas de Mont-rebei també entra un esmorzar de forquilla típic català, que és opcional en les dues altres propostes.

Destinació turística de qualitat

La integració del territori lleidatà a la Xarxa Mundial de Geoparcs implica avantatges com la promoció del territori tan a nivell local com internacional i la seva diferenciació com a destinació turística innovadora i de qualitat, la millora de la formació dels professionals i els emprenedors locals, la potenciació de la qualitat i la distribució dels productes turístics i locals, l’enfortiment de l’autoestima del territori i la possibilitat de treballar en xarxa a escala nacional, europea i internacional.

L'Epicentre, situat a Tremp, és el punt neuràlgic d'informació turística i espai de benvinguda als visitants del Geoparc.

Més informació:
Geoparc Mundial UNESCO Orígens
Tel. 973 65 10 88
https://www.geoparcorigens.cat/

Kon-Tiki
Tel. 93 515 60 60
https://www.globuskontiki.com/