You are here

Viure la tardor al Pallars Jussà

News

Viure la tardor al Pallars Jussà

La tardor transforma els paisatges del Pallars Jussà tenyint-los de tons ocres i vermells, torna la misteriosa boira i és temps de recol•lecció: raïm, magranes, codonys, ametlles... Sense descuidar-nos dels preuats bolets...Aquests productes són alguns dels protagonistes de la tardor al nostre territori!!

La tardor també és sinònim de fires al Pallars Jussà i aquestes comencen el primer cap de setmana d'octubre amb la Fira ramadera de la Pobleta de Bellveí, una de les fires més importants del Pirineu, que coincideix amb la baixada dels ramats transhumants de les muntanyes. O la Diada de rememoració de la fira de Salàs de Pallars, la qual commemora la importància de la fira de bestiar de peu rodó que fins als anys 50 encara es feia. La Fira del codony de Tremp que està dedicada al codony i als diferents derivats, com l’allioli de codony o el codonyat celebra enguany la seva vintena edició. És l’única fira al món dedicada a aquest fruit tant característic i alhora desconegut .

Els bolets són un dels productes més representatiu d’aquesta època de l’any. Els boscos del Pallars s’omplen de boletaires amb l'afany de passar una estona d'esbarjo i tornar amb les cistelles plenes, i de fotògrafs, que volen captar l'essència d'aquesta estació. El Consell Comarcal del Pallars Jussà organitza, per vintè any consecutiu, les Jornades micològiques del Pallars Jussà. una trobada que permet conèixer millor l’apassionant món dels bolets.

Seguint amb la gastronomia, no podem deixar de parlar del CORDEVI, el Festival Gastronòmic del Pallars. Enguany tindrà lloc del 2 d'octubre al 14 de novembre, amb una vintena de propostes: experiències gastronòmiques, música en directe, visites a productors, menús km0... Podeu consultar i comprar totes les activitats a https://festivalcordevi.cat/ Tot i així, enguany no es celebraran totes les fires que tradicionalment tenim al nostre territori. A causa de la situació sanitària vigent, alguns d'aquests certàmens s'han cancel•lat, com la fira del Mostillo a Llimiana i la fira Boletus d'Isona.

No obstant, la tardor continua sent una de les millors èpoques per viure una escapada ideal al Pallars Jussà que impregni tots els sentits. I sobretot, per delectar-se amb el tresors de la gastronomia pallaresa. Receptes de carn de corder i vedella, acompanyades sempre de bons vins d’alçada...Tot passejant pels pobles podreu flairar l'olor de les ametlles garapinyades, del mostillo, del codonyat, o d'una bona truita de fredolics que surt de les cases pallareses.