You are here

Turisme sostebible a la revista Ara Lleida núm. 51

News

Turisme sostebible a la revista Ara Lleida núm. 51

La nova edició de la revista Ara Lleida inclou un interessant article “Turisme sostenible a Lleida: iniciatives existents, reptes pendents” on, entre altres propostes, hi apareixen iniciatives del Pallars Jussà. Per exemple, s’hi destaca la ruta a peu del Cinquè Llac, comercialitzada per l’agència de viatges Pirineu Emoció, ruta reconeguda amb diversos premis nacionals i internacionals de turisme responsable.

O el Geoparc Orígens, designat per la UNESCO l’any 2018, el qual potencia un territori amb una rellevància geològica internacional que contribueix al desenvolupament sostenible del territori estimulant la creació d’empreses i aprofitant les oportunitats del geoturisme i l’ecoturisme.

I el fet que el Pallars Jussà va ser escollida per l’associació internacional Green Destinations com una de les 100 destinacions turístiques mundials més sostenibles de l’any 2020, reconeixement que a l’Estat espanyol només tenen sis territoris més. Incorporant com a exemple de bones pràctiques el projecte Gratitud Pallars, impulsat per l’associació Marques de Pastor i el Consorci Leader Pirineu Occidental. El projecte promou que empreses turístiques, població local i visitants contribueixin voluntàriament en iniciatives de conservació i recuperació del patrimoni natural i cultural rural. Això s’aconsegueix amb eines de micromecenatge i de compensació de la petjada ecològica, que permeten aportar recursos per gestionar microreserves (petits espais amb una elevada biodiversitat) o recuperar camins tradicionals, entre altres projectes.

Podeu llegir l’article sencer en aquest enllaç https://www.aralleida.cat/revista-ara-lleida-51/