You are here

Èxit de participació en la 10 edició del Ral•li 12h Escalada Terradets

News

Èxit de participació en la 10 edició del Ral•li 12h Escalada Terradets

La mala previsió meteorològica no va desanimar a les 30 cordades que finalment van participar en el 10è RAL•LI 12H ESCALADA TERRADETS-INTERNATIONAL CLIMBING MARATHON, que s'ha celebrat el passat dissabte 21 de setembre.

Mentre les notícies sobre molt mal temps omplien la major part dels informatius dels mitjans de comunicació, l'organització seguia minut a minut l'evolució de la meteorologia específica de la zona de l'escalada. Aquestes previsions s'ajustaven millor al que finalment va succeir: un fort xàfec de 30 minuts sobre les 8 del matí que a poc a poc va donar pas a un esplèndid dia de sol que va permetre realitzar les 12h de la marató d'escalada que aquest any ha arribat a la seva desena edició.

Una edició marcada per la gran participació i per l'assistència de cordades de diferents països europeus com Polònia, Croàcia, Itàlia, França o Andorra.

A destacar també el progressiu augment de la participació per part de cordades formades per 3 integrants, tant en categoria masculina com mixta i de cordades íntegrament femenines.

Al final de la jornada, la cordada mixta formada per Llibertat Estel i Victor Sans, es van alçar amb la victòria després d'escalar 3 rutes, completant un total de 1.300 metres i 196 punts.

En categoria femenina, la cordada formada per Laia Duaigües i Neus Gil es van endur la primera plaça amb un total de 120 punts i els 885 metres de les 2 rutes que van escalar.

Els veterans Marcelí Canal i Nacho Gallés, van completar els podis com a vencedors de la categoria veterans en la qual tots els integrants de la cordada han d'haver superat els 45 anys.

A destacar la participació cada vegada més gran de cordades amb menors d'edat (pare i fill) com la formada per Javier i Guillem Ayuso (Guillem 17 anys) i Alberto i Nàsser Miguel (Nàsser 13 anys).

En el sopar-lliurament de premis es van projectar imatges dels moments més significatius viscuts durant les 10 edicions del Ral•li i es va retre un petit homenatge a l'escalador valencià Carlos Tudela, que ens va deixar fa uns mesos en un accident de muntanya. Carlos va ser l'escalador que en més ocasions ha participat al Rally 12h Escalada Terradets.

També es van recordar amb imatges, els homenatges realitzats a les cordades aperturistes de les primeres vies del Congost de Terradets des de finals dels anys 50 a finals dels 70.

Galeria d'imatges