Vous êtes ici

El turisme segueix creixent any rera any al Pallars Jussà

Nouvelles

El turisme segueix creixent any rera any al Pallars Jussà

Segons es desprèn de les dades obtingudes pel Consell Comarcal a través de la recaptació de la taxa turística de l’any 2016

Gràcies a la taxa turística que recapta la Generalitat de Catalunya des de finals de 2012 a traves dels allotjaments turístics, s’han pogut recollir dades fiables de les pernoctacions anuals dels últims anys a la nostra comarca.
Seguint la tendència creixent des de l’any 2013 (primer any sencer del que es tenen dades), les xifres recollides l’any 2016 indiquen un augment del 20% de pernoctacions més que les registrades l’any 2015. Així, l’ocupació del sector hoteler del Pallars Jussà el 2016 va ser de 82.084 pernoctacions, que respecte les 68.031 pernoctacions registrades l’any 2015, confirma la tendència a l’alça del turisme a la zona.
Un aspecte a tenir en compte és que les persones menors de 16 anys i les allotjades en albergs, cases de colònies i segones residències no paguen la taxa i per tant el número de pernoctacions seria lleugerament superior al comptabilitzat.
Per altra banda, també destacar l’augment de persones ateses a les dues oficines de turisme de la comarca (Epicentre a Tremp i oficina de turisme de La Pobla de Segur) i l’augment de visitants a la gran majoria d’equipaments turístics. Per exemple, a remarcar l’increment en quasi 5000 visitants al 2016 respecte al 2015 al telefèric de la Val Fosca, 2000 visitants més al Museu de la Conca Dellà i l’increment de visitants considerable també a les Botigues de Salas i al Tren dels Llacs. L’augment però més destacat son les visites al Congost de Mont-Rebei, on han superat les 100.000 visites.
En aquest sentit el Consell Comarcal valora positivament aquestes dades, presentades en la darrera Taula de Turisme del Pallars Jussà, ja que posa de manifest l’esforç del sector en crear producte de qualitat lligat a l’atractiu cultural i natural de la nostra comarca. Així mateix, des del sector la valoració també va ser positiva.