Vous êtes ici

El Pallars Jussà al Fòrum ENS Ecoturisme Natura i Sostenibilitat

Nouvelles

El Pallars Jussà al Fòrum ENS Ecoturisme Natura i Sostenibilitat

El sector privat del Pallars Jussà va participar en el Fòrum ENS Ecoturisme Natura i Sostenibilitat que es va celebrar el 18 i 19 d’octubre a La Garrotxa. La Núria Martí de Pirineu Emoció va estar una de les ponents de la taula rodona “Com consolidem l’ecoturisme a Catalunya? Empreses competitives, turistes amb valors”, on es va debatre sobre de quina manera les destinacions i les empreses han d’adaptar-se per donar resposta a la creixent demanda d’un turisme més responsable lligat als valors naturals del territori.

El segon dia del Fòrum, Mireia Font, presidenta de l’Associació Marques de Pastor (impulsors del Cinquè Llac), va presentar a l’espai Àgora d’idees el projecte “Suma i involucra’t” al Cinquè Llac, proposta que ofereix als visitants un ventall de projectes de custòdia del territori per tal que s’involucrin i permeti un major retorn econòmic i social a la destinació.

També es va presentar a l’Àgora la iniciativa “Ramat de camins. El trekking dels 70 pobles pirinencs”, la qual té el seu inici a Gramuntill, al congost de Collegats. Aquesta ruta, igual que El Cinquè Llac, permet l’arribada del visitant amb transport sostenible mitjançant el tren de la línia Lleida – La Pobla de Segur. I la proposta “Barrancs geològics”, que consisteix en el descens guiat del Barranc de l’Infern (ubicat també al congost de Collegats, al Pallars Jussà) amb un guia acompanyant geòleg.

Per altra banda, l’Agència Catalana de Turisme va publicar el Mapa Guia Ecoturisme a Catalunya, el qual inclou 30 propostes d’ecoturisme repartides en tot el territori català, dues de les quals s’ubiquen al Pallars Jussà. Una proposta és escoltar la brama del cérvol a la Reserva Nacional de Caça de Boumort i l’altra és la contemplació del cel nocturn al Montsec, espai que compta amb la certificació Destinació Turística i Reserva Starlight de la UNESCO, la qual garanteix que és un dels millors espais del món per a l’observació astronòmica.